wypadek na piłsudzkiego koło hetmana (2008r.)

Awatar użytkownika
seba cbr
Zwykły forumowicz

wypadek na piłsudzkiego koło hetmana (2008r.)

Post autor: seba cbr »

Nie znam szczegółów ale dziś po południu miał miejsce wypadek z udziałem motocyklisty , który zderzył się z samochodem taxi
Jaro
Zwykły forumowicz
Motocykl: YAMAHA FAZER
Kontakt:

Post autor: Jaro »

Sasza coś więcej pewnie powie bo prawie najechał na ten incydent. Taxi zawracało albo zmieniało pas ruchu w wyniku czego zajechało drogę o ile nie przekręce to Wojtkowi Hondy VTR który zaliczył dzwon w wyniku czego został odwieziony do szpitala. Z obrażeń złamana noga i jeszcze inne obrażenia. Oczywiście mogą być pewne nieścisłości gdyż wiem to z drugiej ręki.
Jeśli mężczyzna robi coś bardzo głupiego, to zawsze z motywów najszlachetniejszych.
sasza
Zwykły forumowicz
Motocykl: Kawasaki ZX-6R Ninja 07'
Kontakt:

Post autor: sasza »

Zbyt dużo też nie wiem, bo z Tomkiem (Yamaha FZ6) najechaliśmy jak już było po, tzn. Wojtka pogotowie już zabrało; na jezdni i częściowo na krawężniku leżał motocykl, na wysokości przejścia dla pieszych. Z tego co słyszałem od naocznego świadka, który jechał za Wojtkiem i widział wypadek, to kierujący taxi który stał na miejscu taksówek koło przystanku naprzeciwko DT Hetman wyjechał na jezdnię z zamiarem zawrócenia w kierunku Lublina. W tym czasie jechał Wojtek od strony Lublina i uderzył w taxi, podobno położył moto i uderzył też ciałem w pojazd, ale tego dokładnie nie wiem.
Z tego co wiem od chłopaków którzy byli w szpitalu po wypadku, Wojtek jest przytomny, poobijany. Słyszałem też coś o złamanej nodze i żebrach, ale to nie jest do końca potwierdzone.
Ach te wypadki. Na każdym kroku trzeba uważać i mieć oczy dookoła głowy, również na tych co wykonują manewry niezgodnie z przepisami ruchu drogowego i nie ustępują pierwszeństwa, szczególnie mniej widocznym motocyklistom.

Trzymaj się Wojtek. Wracaj szybko do zdrowia
nie ma rzeczy niemożliwych - są łatwe, trudne i bardzo trudne

[img]http://www.mojekawasaki.pl/images/mojakawa/zx6r.gif[/img]
zeniop
Zwykły forumowicz
Motocykl: Yamaha XVS 650 A

Post autor: zeniop »

Postój taksówek pod "Hetmanem" powinni już dawno zlikwidować, albo raczyć pseudozawodowych kierowców taxi tysiączkiem za każde zawracanie na podwójnej ciągłej :evil: :evil: :evil: Stoją po obu stronach ulicy a nie potrafią powiedzieć klientowi żeby przeszedł na drugą stronę bo nie ma jak zawrócić :evil: :evil: :evil:
...
GSF

Post autor: GSF »

Kazdemu zdarza sie lamac przepisy, ale do jasnej....... kazdy ma lusterka i oczy !!! Ale zeby jezdzic czym kolwiek, trzeba miec odrobine jeszcze wyobrazni... Temu taksowkarzowi zabraklo wszystkich tych rzeczy, moze powinien zmienic zainteresowania, na mniej szkodliwe dla innych
Grzelas
Zwykły forumowicz
Motocykl: brak

Post autor: Grzelas »

Kilkakrotnie zdarzało mi się że mało nie wjechałem samochodem w taxi w tym miejscu. Sytuacja zawsze ta sama - zawracanie taxi na podwójnej ciągłej.
Szkoda że zawsze przegrywa motocyklista...
ninja87

Wypadek Wojtka

Post autor: ninja87 »

A wiec tak Wojtek ma złamane 12 zebro ogolne potłuczenia połamane kregi, jakas sonde w srodku i ma 8 tyg lezeć,lipa straszna ,taxowkarza za rece przywiazac do motoru teraz i ze 30 razy pocioagnac go po tym miejscu i krzyczec mu PODWOJNA CIAGŁA CWOKU !!!!!!!! Komentarze starszych ludzi tez były super jechał na jednym kole i to bardzo szybko ..takich to tez deska w morde i w ogole wrrrrrrrrrrrrrrrr wtrrrrrrrrrrrrrr wrrrrrrrr
ninja87

A tu zdjecia ktore zrobiłem jak przyjechalismy

ObrazekObrazek

ObrazekObrazek

ObrazekObrazek

ObrazekObrazek

ObrazekObrazek

ObrazekObrazek

ObrazekObrazek

ObrazekObrazek

ObrazekObrazek

Tyle.....;/;/;/;/;/ wrrrrrrrrrrrrrrrrrr!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ninja87

A morda taxowkarza to ta na 1 fotce taki siwy z siwa broda i w okularach jak Jaruzelski <killer> wrrrrrrrrr <boks>
DOK
Zwykły forumowicz
Motocykl: Suzuki Intruder VS 700

Re: Wypadek Wojtka

Post autor: DOK »

ninja87 pisze:.... połamane kregi, jakas sonde w srodku i ma 8 tyg ......

O kurde nie dobrze. A to że 8 tygodni to pikuś byle mógł wstać.????? Czymam kciuki
tribal

Post autor: tribal »

to wogule pojebany odcinek piłsudskiego przynajmiej 2 razy w tygodniu jest jakis wypadek albo własnie taxi wyjezdza z zatoczki albo typy zciagaja babkiz przejścia. WOJTEK TRZYMAJ SIE -PODZROWIENIA OD CAŁEGO D.T. HETMAN
Awatar użytkownika
Stirlitz
Zwykły forumowicz

Post autor: Stirlitz »

naprawdę, ja tego nie rozumiem, jak :evil: można nie będąc świadkiem wypadku pociskać jakieś bzdury o tym, że motocyklista jechał co najmniej 200, że na tylnym kole itp

co ci ludzie mają we łbach poprzestawiane, że takie rzeczy opowiadają, po co to robią, nie wierzę, że chcą zaistnieć w danej chwili, że to jest ich pięć minut sławy, bo równie dobrze mogliby pociskać jakieś bzdury o sprawcy wypadku i byłoby to bardziej wiarygodne...

Wojtkowi życzę szybkiego powrotu do zdrowia i na nowy motocykl :)
[img]http://img264.imageshack.us/img264/3462/ptaki9wudw3tb4.gif[/img]
Motocyklem jeździć nie umiem, ale lubię.
Jaro
Zwykły forumowicz
Motocykl: YAMAHA FAZER
Kontakt:

Post autor: Jaro »

Stirlitz wiesz jak jest większość społeczeństwa nie ma co ukrywać nie jest nam przychylna. Uważają nas za psychopatów, dawców nerek itd a jeśli mają takie zdanie to wszystko mogą powiedzieć byle by tylko było na nie. Wczoraj naszą grupkę motocyklistów zatrzymał do kontroli patrol Policji no i też trzeba się było nasłuchać ( nie do danego wykroczenia ) ale jak to my jeździmy i jacy my to nie jesteśmy. Policjant dostał piany na samą myśl motocyklista. Po prostu nie kojarzymy się z niczym dobrym, pozytywnym. Dobrze że coraz więcej mediów jak i dziennikarzy walczy ze stereotypami, starają się pokazać wizerunek motocyklisty z troszkę innej strony .
Jeśli mężczyzna robi coś bardzo głupiego, to zawsze z motywów najszlachetniejszych.
wally

Post autor: wally »

kiedy jedziemy grupa na cb kierowcy puszek komentuja " jezdza k#@!$ na tych motorach" " o patrzcie ile zdrowych nerek jedzie" itp. I zawsze jedziemy albo za wolno albo zbyt szybko. Fakt faktem ze na takie opinie dla wszystkich bajkerow pracuje pilnie kilka procent "prawdziwych dawcow"

Tak czy siak - Wojtek zdrowiej szybko, kiedy wyjdziesz ze szpitala zbojkotujemy korporacje w ktorej jezdzi ten osioł
Grzelas
Zwykły forumowicz
Motocykl: brak

Post autor: Grzelas »

30.09.2008 godzina 8.17
Kolejny skurwysyn w tym samym miejscu bezczelnie zawraca na podwójnej ciągłej. Jeszcze szkła dobrze nie zamiecione a oni już mają to gdzieś. Niczego się nie nauczą. Ale co się dziwić, siedzi taki zaburaczony koleś w swojej taczce parę godzin to i mózg w tryb "standby" przechodzi... Tam powinna być kamera.
ODPOWIEDZ

Wróć do „WYPADKI.”