Akcja "Buty dla maluchów" z Domu Dziecka w Nowej Grobli (2010r.)
-
Wielki Brat
- Zwykły forumowicz
- Motocykl: FJR 1300
Re: Współpraca z Domem Dziecka w Nowej Grobli
Z moich rozmów z niektórymi klubowiczami wynika, że akcja "Buty dla maluchów" może się sprawnie odbyć tylko poprzez zebranie niezbędnej kwoty i hurtowy zakup tego obuwia.
W tym celu dokonałem następujących "rachunków":
KBM liczy obecnie:
- 24 Członków Zwyczajnych,
- 7 Adeptów,
- 31 Sympatyków.
Przybliżona kwota niezbędna do zakupu ww. obuwia to 1000 zł.
By uzbierać ww. kwotę minimalna składka na każdego Członka Zwyczajnego i Adepta musi wynieść około 30 zł.
Chcąc utrzymać kwotę składki na poziomie 30 zł oraz biorąc pod uwagę fakt, że nie wszyscy ww. członkowie KBM włączają się w działalność klubu, należałoby włączyć w tą akcję, oczywiście na zasadzie dobrowolności, również Sympatyków.
Czas leci i najwyższy czas podjąć decyzję.
W tym celu dokonałem następujących "rachunków":
KBM liczy obecnie:
- 24 Członków Zwyczajnych,
- 7 Adeptów,
- 31 Sympatyków.
Przybliżona kwota niezbędna do zakupu ww. obuwia to 1000 zł.
By uzbierać ww. kwotę minimalna składka na każdego Członka Zwyczajnego i Adepta musi wynieść około 30 zł.
Chcąc utrzymać kwotę składki na poziomie 30 zł oraz biorąc pod uwagę fakt, że nie wszyscy ww. członkowie KBM włączają się w działalność klubu, należałoby włączyć w tą akcję, oczywiście na zasadzie dobrowolności, również Sympatyków.
Czas leci i najwyższy czas podjąć decyzję.
Re: Akcja "Buty dla maluchów" z Domu Dziecka w Nowej Grobli
Jestem nadal jak najbardziej ZA.. i to zaznaczam na wstępie.
Myślę tylko ze chyba kwota która podałeś Wielki jest bardzo wysoka.
Buty do ćwiczeń na sali są to typowe trampki, halówki czy jak byśmy je tam nazwali.
Z tego co mi wiadomo to takie buty powinny być dla każdego takie same, na gumowej podeszwie i to jasnej żeby śladów nie robić.. dla dziewczynek i dla chłopców
Kiedyś używałem takich butów ale wtedy kosztowały 10zł. Niech teraz kosztują 15zł to dla trzydzieściorga dzieci(a tyle ich w DD nie ma) koszt będzie wynosił 30x15zł= 450zł..
A w internecie można znaleźć jak widzę i za 10zł i za 11zł.
Ponieważ dysponuje czasem mogę choćby jutro zajrzeć w parę miejsc i popatrzeć za halówkami i cenami bardziej przystępnymi.
Poza tym zapewne zdajemy sobie sprawę ze nie każdy zechce się dorzucić.
W związku z tym raczej trzeba by było koszty zmniejszyć jak najbardziej.
Jeśli się mylę proszę o wyprowadzenie z błędu. Tak czy inaczej bez składki się nie obędzie i zamierzam się do niej dorzucić.
Myślę tylko ze chyba kwota która podałeś Wielki jest bardzo wysoka.
Buty do ćwiczeń na sali są to typowe trampki, halówki czy jak byśmy je tam nazwali.
Z tego co mi wiadomo to takie buty powinny być dla każdego takie same, na gumowej podeszwie i to jasnej żeby śladów nie robić.. dla dziewczynek i dla chłopców
Kiedyś używałem takich butów ale wtedy kosztowały 10zł. Niech teraz kosztują 15zł to dla trzydzieściorga dzieci(a tyle ich w DD nie ma) koszt będzie wynosił 30x15zł= 450zł..
A w internecie można znaleźć jak widzę i za 10zł i za 11zł.
Ponieważ dysponuje czasem mogę choćby jutro zajrzeć w parę miejsc i popatrzeć za halówkami i cenami bardziej przystępnymi.
Poza tym zapewne zdajemy sobie sprawę ze nie każdy zechce się dorzucić.
W związku z tym raczej trzeba by było koszty zmniejszyć jak najbardziej.
Jeśli się mylę proszę o wyprowadzenie z błędu. Tak czy inaczej bez składki się nie obędzie i zamierzam się do niej dorzucić.
- kapral
- Moderator K.B.M.
- Motocykl: HONDA GL1200 ASPENCADE 1986r.
Widzę że na jak na 24 czł. zwyczajnych , 7 adeptów i sporego grona sympatyków jest bardzo małe zainteresowanie tym tematem a pomaganie dotkniętym przez los dzieciom jest bardzo szczytnym celem, dlatego jeżeli wszyscy się nie zmobilizujemy i nie zaczniemy działać w tym kierunku to zamierzony cel nie zostanie osiągnięty, a sam uważam że przed Świętami dzieciaki bardzo się ucieszą z takiego prezentu.
Drogie druhny i druhowie więcej aktywności w tym temacie !!!!!!
Te 40 czy 50 zł to nie są duże pieniądze a mogą przynieść tym dzieciom wiele radości i uśmiechu.
Drogie druhny i druhowie więcej aktywności w tym temacie !!!!!!
Te 40 czy 50 zł to nie są duże pieniądze a mogą przynieść tym dzieciom wiele radości i uśmiechu.
-
bogusia@
W pełni popieram powyższą wypowiedź 
A ja wcale nie powiedziałem ze nie popieram:)
Tylko ze zamiast samych butow za 1000zł mozna kupic wiecej rzeczy. A na buty przeznaczyc połowe tej kwoty. Jestem pewien ze małe dzieci, a te starsze także uciasza sie z drobnych upominkow, gadżetow czy zabawek bardziej niz z samych butów.
Tylko ze zamiast samych butow za 1000zł mozna kupic wiecej rzeczy. A na buty przeznaczyc połowe tej kwoty. Jestem pewien ze małe dzieci, a te starsze także uciasza sie z drobnych upominkow, gadżetow czy zabawek bardziej niz z samych butów.
- kapral
- Moderator K.B.M.
- Motocykl: HONDA GL1200 ASPENCADE 1986r.
Masz absolutną rację Łukasz, ale jeszcze nie mamy tych pieniędzy, a bez aktywności nas wszystkich ciężko będzie zebrać taką kwotę. W poprzednim poście zaznaczyłem ze jest mała aktywność w tym temacie spośród tak licznego grona członków i sympatyków. Jak już zbierzemy odpowiednią ilość pieniędzy wtedy wspólnie zadecydujemy co kupić.
Tak Staszku.. To tez zauważyłem.. Bądźmy więc realistami..
Wiemy wszak że ze zbieraniem pieniedzy jest tak:
Cześć już pyta o numer konta do przelewu a cześć w ogóle nie zamierza poprzeć inicjatywy.
Załóżmy wiec że buty musimy kupić bo są potrzebne i umówione. Żeby jednak nie było jak w tym kawale:
-Cześć stary. Co dostałeś na urodziny?
-Skarpetki, krawat....
-To musisz się cieszyć
-No... Muszę.
Ale pamiętajmy ze przede wszystkim potrzebne rzeczy a potem przyjemności.
A może by to rozłożyc na 2 oddzielne akcje?
Wiemy wszak że ze zbieraniem pieniedzy jest tak:
Cześć już pyta o numer konta do przelewu a cześć w ogóle nie zamierza poprzeć inicjatywy.
Załóżmy wiec że buty musimy kupić bo są potrzebne i umówione. Żeby jednak nie było jak w tym kawale:
-Cześć stary. Co dostałeś na urodziny?
-Skarpetki, krawat....
-To musisz się cieszyć
-No... Muszę.
Ale pamiętajmy ze przede wszystkim potrzebne rzeczy a potem przyjemności.
A może by to rozłożyc na 2 oddzielne akcje?
-
Zgrywus
- Zwykły forumowicz
- Motocykl: GL 1200, M-72 ruska rzeźba w niemieckim betonie
cokolwiek nie ustalicie /my - ja wchodze i place ile potrzeba, tak wiec krotka piłka szybkie decyzje i lecimy z tymi trampkami 
- cykuś
- Zwykły forumowicz
- Motocykl: V MAX EGLI
Się rozumie chyba nie muszę deklarować swojej chęci 
-
Wielki Brat
- Zwykły forumowicz
Oglądałem te buty i rozmawiałem z Panią Dyrektor ws. czy jednakowe czy nie jednakowe itp. W rezultacie tych rozmów, oglądania i przemyśleń wyszło mi, że trzeba kupic buty w miarę mozliwości różne, dla dziewczynek trochę ozdobne, ogólnie ciut lepszej jakości gdyż dzieci te za wiele butów nie mają a w tego typu butach nie tylko ćwiczą ale też chodzą "na codzień" czyli wewnątrz budynku Domu Dziecka i w szkole - stąd ta ciut wyższa kwota. Stare, mądre przysłowie mówi: "biednego nie stać na rzeczy tanie".
Otóż to..
Wielki rozwiałeś moje wszelkie wątpliwości.
W związku z tym przepraszam za zamieszanie jakie wywołałem.
To teraz jak od strony technicznej to zrobimy?
Stasiek ma racje. Mało nas.
Wielki rozwiałeś moje wszelkie wątpliwości.
W związku z tym przepraszam za zamieszanie jakie wywołałem.
To teraz jak od strony technicznej to zrobimy?
Stasiek ma racje. Mało nas.
- manson
- Moderator K.B.M.
- Motocykl: HONDA VTX1300 2006r.
czas goni...proponuję po pięć dych ...i kwita ...
nawet tysiącmilowa podróż
zaczyna się od jednego kroku.
602300313
zaczyna się od jednego kroku.
602300313
-
Wielki Brat
- Zwykły forumowicz
Ponieważ ogłoszenie o zbiórce jest już opublikowane, kończąc ten wątek informuję, że wyjazd dzieci na Święta (oczywiście tych które mają gdzie wyjechać) nastąpi 22 grudnia, w okresie między Świętami a Nowym Rokiem w placówce przebywać bedzie 10 dzieci, wszystkich dzieci będą w Domu Dziecka od 3 stycznia 2011 r.
Ponieważ zbiórka ogłoszona została późno to, w zależności od tempa wpłat, zakupy i wyjazd do dzieci mogą nastąpić po Świętach lub nawet po Nowym Roku.
Pozwoliłem sobie w Waszym imieniu, na ręce Pani Dyrektor Renaty Bobrek, złożyć dzieciom i personelowi życzenia świąteczne.
Ponieważ zbiórka ogłoszona została późno to, w zależności od tempa wpłat, zakupy i wyjazd do dzieci mogą nastąpić po Świętach lub nawet po Nowym Roku.
Pozwoliłem sobie w Waszym imieniu, na ręce Pani Dyrektor Renaty Bobrek, złożyć dzieciom i personelowi życzenia świąteczne.