Akcja ,, Bezpieczny Motocyklista " (2007r.)

Jaro
Zwykły forumowicz
Motocykl: YAMAHA FAZER
Kontakt:

Akcja ,, Bezpieczny Motocyklista " (2007r.)

Post autor: Jaro »

Co sądzicie o tym abyśmy i my włączyli się w promowanie tej akcji ?

Obrazek

link

http://www.bezpieczny-motocyklista.info/
Jeśli mężczyzna robi coś bardzo głupiego, to zawsze z motywów najszlachetniejszych.
Zgrywus
Zwykły forumowicz
Motocykl: GL 1200, M-72 ruska rzeźba w niemieckim betonie

:)

Post autor: Zgrywus »

wg mnie powinniśmy - tylko jak dotrzeć do org akcji ?
jrball

Post autor: jrball »

z tego co widzialem to niektorzy maja na swoich autach z tyłu naklejki:
http://www.bezpieczny-motocyklista.info/banery.php - np. ten przedostatni.
Jaro
Zwykły forumowicz
Kontakt:

Poniżej plakatu podałem link.
Jeśli mężczyzna robi coś bardzo głupiego, to zawsze z motywów najszlachetniejszych.
Jaro
Zwykły forumowicz
Kontakt:

Może chociażby banerek na naszej stronie K.B.M. i na K.F.M. ?

Obrazek
Marek

Post autor: Marek »

Jeżeli w zamian na stronie akcji dadzą nasze logo, to jak najbardziej.
Deletet

Post autor: Deletet »

W sumie biorąc pod uwagę, że robią nam dobrze inicjując akcję organizując ją to jeszcze powinni jeszcze całować w dupę że ktoś powiesi ich banner

Marek, a fe.

Ja wieszam u siebie bez wzajemności bo to dla mojego dobra.
Marek

Pozwolę sobie nie odpowiedziec na twoją zaczepkę. Jesteś wystarczająco inteligentym facetem, żebyś mógł kontrargumentację wymysleć sobie sam.
Deletet

Chyba mnie przeceniasz, jakoś nie daję rady.
Marek

Gdybym administrował ogólnotematycznym portalem albo (tym bardziej)stroną skierowaną przede wszystkim do kierowców puszek, to bardzo chętnie i bez tego rodzaju barteru taki bannerek bym dał, bo - tak jak napisałeś - byłoby to w naszym interesie jako motocyklistów.

Strona KBM i KFM to jednak miejsca uczęszczane przez motocyklistów, my wiemy, na czym polegają zagrożenia dla nas samych. Skuteczność takiej akcji byłaby niewielka.

Dla nas, jako ludzi KBM i KFM (i motocyklistów) lepszym rozwiązaniem byłoby np. rozdystrybuowanie ulotek po Zamościu i TLu w zamian za dołączenie naszego logo na stronie akcji. Na tym skorzystalibysmy wszyscy w znacznie większym stopniu.

Rob, gdybyś zgodził się na umieszczenie logo akcji na głównej stronie, to myślę, że banner roztocze.net na KFM chętnie byśmy przyjęli. Powiedzmy: miesiąc za miesiąc. Co ty na to? :)
Jaro
Zwykły forumowicz
Kontakt:

Jak zauważyłem Robert umieściłeś w/w batonik na swojej stronce. Zamierzasz powiadomić organizatorów akcji o tym fakcie ?
Marek

Chciałbym zauważyć, że właśnie pojawił się banner akcji na roztocze.net... (o... nie tylko ja to zauważyłem :) )
Deletet

Strona KBM i KFM to jednak miejsca uczęszczane przez motocyklistów, ....Skuteczność takiej akcji byłaby niewielka.
Logiczny pat.

I dalej.
Gdybym administrował ...stroną skierowaną przede wszystkim do kierowców puszek,
To wtedy bym oczekiwał wzajemności jako że nie byłbym pewnie motocyklistą.
.......
Wtrącenie: jeżeli bym miał wpływ na wygląd strony dla motocyklistów, bez oczekiwania na wzajemność bym powiesił banner choćby po to żeby userzy zainteresowali się oblepieniem swoich firm, domów, samochodów hasłem akcji.

Dla nas, jako ludzi KBM i KFM (i motocyklistów) lepszym rozwiązaniem byłoby np. rozdystrybuowanie ulotek po Zamościu i TLu w zamian za dołączenie naszego logo na stronie akcji.
Errata. Powinno być
lepszym rozwiązaniem byłoby gdyby kierowcy samochodów nie spychali nas z drogi
Bo całe szczęście ważniejsze dla niektórych z nas jest własne i kolegów życie niż logo klubu.
Rob, gdybyś zgodził się na umieszczenie logo akcji na głównej stronie, to myślę, że banner roztocze.net na KFM chętnie byśmy przyjęli. Powiedzmy: miesiąc za miesiąc. Co ty na to?
Nie ma takiej potrzeby, powiesiłem banner, za jakiś czas wymienię go na logo nie oczekując nic w zamian ani od organizatorów ani motocyklistów. Oczekując jedynie, że na 100 wymuszeń na motocyklu do jednego dzięki moim działaniom nie dojdzie.

Dziękuję za cierpliwość.

Znasz opowieść o kamieniach? Nie? A było to tak.
Na stole leżały duże kamienie, średnie, małe i taczka piasku. Obok stołu leżał szklany pojemnik. Podszedł debil i nasypał do pełna piasku (kamienie zostały na stole). Przyszedł mędrzec wysypał piasek do taczki nałożył duże kamienie, następnie nałożył średnie (które powpadały pomiędzy te duże, następnie nałożył małe kamienie (które powpadały w szczeliny które pozostały między dużymi i średnimi). Następnie nasypał piasku który wypełnił wszystkie wolne miejsca.

Morał:
Szklany pojemnik to życie, duże kamienie to ważne życiowe sprawy decyzje wybory, średnie to .....

Jaro - nie zamierzam, ja zrobiłem to co mogłem, a splendor, podziękowania, poklepywanie po ramieniu itp mi nie potrzebne.
Marek

rmoteka pisze:
Strona KBM i KFM to jednak miejsca uczęszczane przez motocyklistów, ....Skuteczność takiej akcji byłaby niewielka.
Logiczny pat.
Wręcz przeciwnie, z punktu widzenia KFM i KBM wymiana to dobry ruch (a aktywność nasza nie musi się na tym kończyć, propozycja - patrz wyżej).
Gdybym administrował ...stroną skierowaną przede wszystkim do kierowców puszek,

To wtedy bym oczekiwał wzajemności jako że nie byłbym pewnie motocyklistą.
Gdybym był właścielem portalu odpowiedzialnym sam przed sobą, to dałbym taki banner bez względu na to, czy jeździłbym motocyklem czy nie i zapewne bez wymiany.

A dlaczego tu i teraz sugeruję barter? Odpowiem korzystając z twojej przenośni: jeżeli oprócz kamieni i piasku mogę upchnąć na koniec i troche wody, to chętnie to zrobię. Bo tu nie wyłącznie o akwarium i kamienie chodzi.

Innymi słowy: jako adminowi portalu tobie wolno wszystko. Natomiast klub i forum to gra zespołowa. Jako admin muszę działać przede wszystkim w interesie osób, które chcą współtworzyć jedno i drugie. Jeżeli mogę robić to na więcej niż jeden sposób - zrobię to z pewnością.

Pozwolę sobie też nie kontynuować tej dyskusji dalej. Zapraszam do "ostatniego zdania" oraz/lub na priv i pozdrawiam.
Deletet

I tu jest właśnie pies pogrzebany.
Wręcz przeciwnie, z punktu widzenia KFM i KBM wymiana to dobry ruch (a aktywność nasza nie musi się na tym kończyć, propozycja - patrz wyżej).
Dla nas, jako ludzi KBM i KFM (i motocyklistów) lepszym rozwiązaniem byłoby np. rozdystrybuowanie ulotek po Zamościu i TLu w zamian za dołączenie naszego logo na stronie akcji. Na tym skorzystalibysmy wszyscy w znacznie większym stopniu.

Zwracam uwagę na fragmenty "w zamian za dołączenie naszego logo na stronie akcji" i "wymiana to dobry ruch"

Ktoś Ci chce kur.....a uratować życie nie oczekując nic a ty chcesz "W ZAMIAN" i "DOBRY RUCH".

Ludzie zabulili z własnej kasy za plakaty, zrobili stronę, organizują akcję. A on chce w zamian za plakatowanie dokleić się. Może jeszcze logo KBM i KFM i wodny znak "To właśnie Marek powiesił plakaty w najbardziej widoczny miejscu".

Ludzie trzymajcie mnie za ręce, bo polecę do Warszawy i wyjaśnię organoleptycznie co znaczy przyjaźń, bezinteresowna pomoc i tym podobne bzdety.

Mam ochotę poobrzucać Cię Marku stekiem wyzwisk i paroma inwektywami. Ale zachowam to na następny raz.

Pozdrawiam Cię serdecznie i oczekuję w zamian czegoś równie nieadekwatnego.

Dodam, że jakbym był adminem takiego serwisu i forum to bym powiesił baner, a jakby moi mocodawcy mieli jakieś wątpliwości to bym powiedział żeby spier.....li.
ODPOWIEDZ

Wróć do „SZKOLENIA.”