Zagdki motocyklowe 2012/2013
-
Major
- Zwykły forumowicz
Re: Zagdki motocyklowe 2012/2013
Jeszcze dodam, że blok silnika był odlany z aluminium bogato użebrowany i był chłodzony powietrzem a olej spełniał funkcje smarowania i chłodzenia. Właściciel zmarł w 1934 roku .
- Fido
- Zwykły forumowicz
- Motocykl: Ten ze zdjęcia
- Kontakt:
Kurde widziałem gdzieś linka do strony co rozpoznaje zdjęcia i porównuje je z zasobami na całym świecie.
Niech tylko znajdę to będę asem zagadek fotograficznych.
Chyba że podpowiecie jakich Wy używacie.
Niech tylko znajdę to będę asem zagadek fotograficznych.
Chyba że podpowiecie jakich Wy używacie.
- Wiatr w Polu
- Zwykły forumowicz
Fido, nie będziesz. Hans i Buba już dawno korzystają z tej "wyszukiwarki zdjęć". Maja nad nami przewagę technologiczną przynajmniej od dwóch lat. Dlatego od jakiegoś czasu w zagadkach nie wrzucam fotek (nawet ich fragmentów) znalezionych w sieci.
Wojownik musi czuć zapach wojny, musi wiedzieć, że jest potrzebny. W czas pokoju tylko dudnienie KODO jest zwiastunem błogosławieństwa Cesarza do wymarszu na bój.
- buba
- Zwykły forumowicz
- Motocykl: sprzedany
Przykro mi Panie Majorze nie mogę uznać odpowiedzi dlatego ze zrobił Pan mały aczkolwiek poważny błąd, Windhoff pisze się przez "W" a Pan podał nazwę Vindhoff wiec niestety ale różnica według mnie jest i motocykl pod taką nazwą nie istnieje. Gdyby były jakieś wątpliwości to na zdjęciach na boku baku motocykla widnieje nazwa Windhoff. Punkt otrzymuje Hans.
Buba - 2
Hans - 1
PS. Wietrze i Fido te wyszukiwarki zdjęć to zadna tajemnica
, to zalezy od przegladarki internetowej bo np firefox korzysta z dodatku Tin eye image
, wystarczy poszukac dodatków do wlasnej i szanse będą wyrównane (może) 
Buba - 2
Hans - 1
PS. Wietrze i Fido te wyszukiwarki zdjęć to zadna tajemnica
robiąc byle co, stajesz się byle kim
- hans
- Zwykły forumowicz
- Motocykl: xj600
Są dobra nauki więc dlaczego z nich nie korzystać. Właśnie z powodu że wiem o wyszukiwarce grafik to praktycznie wcale nie daje takich zagadek, chyba że trafi się foto którego nie będzie
Jak do rana nic nikt nie zada to dam jakiś mały rebusik, bo widzę że Wiaterek je polubił
Jak do rana nic nikt nie zada to dam jakiś mały rebusik, bo widzę że Wiaterek je polubił
"Nie walcz z idiotami, mają przewagę liczebną"
Paulo Coelho
Paulo Coelho
- hans
- Zwykły forumowicz
No dobra lecimy z tym koksem, zagadka militarna, proszę o markę i dokładną nazwę modelu motocykla ukrytego pod tymi zdjęciami
Paulo Coelho
Paulo Coelho
- hans
- Zwykły forumowicz
Nie, proszę dalej strzelać 
Paulo Coelho
Paulo Coelho
- buba
- Zwykły forumowicz
W takim razie wydaje mi się że nic innego jak BSA Thompson 1100cc V-Twin, chyba ze zwnou twoja wyobraźnia zabrneła gdzies w ciemne strefy ale BSA to brytyjczyk i przemysł zbrojeniowy jak i również karabin Thompson a V2 jak te dwa muszkiety

- Wiatr w Polu
- Zwykły forumowicz
Ja tam widzę trzy muszkiety... Nie wiem, dlaczego, ale widzę tam FN. Może dlatego, że FN zaczynała jako fabryka broni.
Wojownik musi czuć zapach wojny, musi wiedzieć, że jest potrzebny. W czas pokoju tylko dudnienie KODO jest zwiastunem błogosławieństwa Cesarza do wymarszu na bój.
- buba
- Zwykły forumowicz
Nom i ja widze 3 muszkiety ale te dwa tak skrzyzowane ze soba to dla mnie nic innego jak V2 ale ten trzeci to nie wiem, a i BSA powstało w wyniku połączenia kilku zakładów zbrojeniowych. A może i chodzi o FN, nie mam pojęcia.
- Wiatr w Polu
- Zwykły forumowicz
A może w takim razie chodzi o triumpha? Triumph krzyżował się z wieszakiem i jeszcze z jakims karabinem automatycznym?
yamaha m1
Bądź wytrwały i bez przerwy potrząsaj drzewem, a zawsze z niego coś spadnie
- hans
- Zwykły forumowicz
No i Buba zdobywa kolejny punkt, pod zdjęciami kryje się właśnie BSA Thompson 1100cc V-Twin. 3 muszkiety to stere logo firmy BSA a thompson celowo jest z prostym magazynkiem bo okrągły jest zbyt charakterystyczny.
Buba - 3
Hans - 1
Buba - 3
Hans - 1
Paulo Coelho
Paulo Coelho
- Wiatr w Polu
- Zwykły forumowicz
Cztery cylindry o słusznej pojemności nadały temu motocyklowi pod pewnym względem miano naj (wśród motocykli produkowanych seryjnie oczywiście). Nie jest to największa prędkość maksymalna, nie największy moment obrotowy, nie największa pojemność... Zgadnijcie co. Podajcie w odpowiedzi markę, model motocykla, jego pojemność (co do centymetra sześciennego) i to coś, co go czyni naj.