No to mi ładnie koło pióra zrobiłeś Kazek Teraz mi się zwoje wyprostują zanim zadam kolejną zagadkę
No ale spróbuję....
Kiedy wybuchła i trwała II Wojna Światowa...zapotrzebowanie pewnego kraju ( zresztą nie tylko tego ) na motocykle wzrosło ogromnie. I kraj ten z racji niezaspokojenia własnych potrzeb...importował motocykle z różnch źródeł... tak z krajów sąsiednich jak i od największych producentów. I tak oto przypłynęły motocykle...Używano ich w jednostkach rozpoznawczych GRDI. Pytanie brzmi: Jaki to kraj importował motocykle...no i co to za motocykle( marka i model)?
Nie wszystko można mieć...Ale zawsze można chcieć...
No, dałaś czadu Pouczeniesana... a juz miałem iść spać
No cóż, mam czas do rana. Może żaden Sęp Zagadkowy tu nie przyleci i "nie ukradnie mi" mojej zagadki
Wojownik musi czuć zapach wojny, musi wiedzieć, że jest potrzebny. W czas pokoju tylko dudnienie KODO jest zwiastunem błogosławieństwa Cesarza do wymarszu na bój.
Dodam jeszcze, że oprócz Indiana 340B Francja importowała m.in. Ariele i Gilette
Buba - 9 punktów
Hans - 5 punktów
Luki01 - 4 punkty
Wiatr w Polu - 6 punktów
Wodzu -3 punkt
Ponieuczesana - 2 punkt
DiabełCBR - 1 punkt
Fido - 1 punkt
Jacexx - 1 punkt
Kapsel - 1 punkt
Kazek - 1 punkt
Mateusz - 1 punkt
Veera- 1 punkt
Ja pi....... myślałem, że trudniejsze będzie
No ale brawo
Buba - 9 punktów
Hans - 5 punktów
Luki01 - 4 punkty
Wiatr w Polu - 6 punktów
Wodzu -4 punkt
Ponieuczesana - 2 punkt
DiabełCBR - 1 punkt
Fido - 1 punkt
Jacexx - 1 punkt
Kapsel - 1 punkt
Kazek - 1 punkt
Mateusz - 1 punkt
Veera- 1 punkt
Przyznaję, że nie wiem. Nie oglądam motocykli od dupy strony. Odpuszczam, znowu całą noc będę myślał, a Veera mnie ubiegnie
Wojownik musi czuć zapach wojny, musi wiedzieć, że jest potrzebny. W czas pokoju tylko dudnienie KODO jest zwiastunem błogosławieństwa Cesarza do wymarszu na bój.
Buba - 9 punktów
Hans - 6 punktów
Luki01 - 4 punkty
Wiatr w Polu - 6 punktów
Wodzu -4 punkt
Ponieuczesana - 2 punkty
DiabełCBR - 1 punkt
Fido - 1 punkt
Jacexx - 1 punkt
Kapsel - 1 punkt
Kazek - 1 punkt
Mateusz - 1 punkt
Veera- 1 punkt
Załączniki
Zgadywanka.jpg (186.29 KiB) Przejrzano 8264 razy
Zwycięzca w konkursie ma u mnie naklejkę kruka (białego) szt.1 o ile zarząd nie będzie miał nic przeciw. (Prezes wywołany do odpowiedzi???? czy się zgadza)
ps. Człowiek uczy się przez całe życie ale o takich ciekawostkach dowiaduje sie tylko tu na forum. Chciałem zadać choć jedną zagadkę ale przy was wymiękam.