Stawki OC (2008r.)
I tak to umnie wyglada w WARCIE na pojemnosc powyzej 250cm3
przy pełnych zniżkach czyli 60% dla takich powiatów jak tomaszowski, hrubieszowski, zamojski, nie jest to wyliczenie dla osob zamieszkalych w miastach Zamość, Tomaszów Lubelski, Hrubieszów, gdyż w miastach jest wieksza szkodowosc wiec i wyzsze stawki (nie duzo na moto).
Ale jak chcecie moge policzyc.
1. do 22 roku życia prawko krocej jak 3 lata - 116 zł
2. do 22 roku życia - 96 zł
3. od 22 do 25 lat - 84 zł
4. od 22 do 25 lat prawko krocej jak 3 lata - 101 zł
5. od 25 do 30 - 58 zł
6. od 40 do 49 lat - 48 zł
7. od 40 do 49 lat dla pojazdów wyprodukowanych do 1997 roku - 43 zł
8. od 50 do 69 lat - 43 zł
9. od 50 do 69 lat dla pojazdów wyprodukowanych do 1997 roku - 41 zł
Żeby miec pelne znizki do konkretnego ubezpieczenia wystarczy miec kogos w rodzinie badz sasiada ktory zgodzi sie zostac dopisany jako użytkownik NIE JAKO WSPOŁWŁASCIEL co jest mylone czesto bo uzytkownik w przeciwieństwie do wspólwlasciciela nie figuruje w dowodzie rejestracyjnym tylkow ubezpieczeniu.
Tylko jest jedna uwaga gdyby była stluczka znizki traci tez uzytkownik co w Warcie przy jednej stluczce w roku daje -20% co odzyskuje sie po 2 latach (10% po kazdym roku).
Dla innych zniżek lub policzenia czegokolwiek innego w Warcie lub TUW mozecie pisac do mnie na GG lub na priv w godzinach pracy od 8 do 16.
przy pełnych zniżkach czyli 60% dla takich powiatów jak tomaszowski, hrubieszowski, zamojski, nie jest to wyliczenie dla osob zamieszkalych w miastach Zamość, Tomaszów Lubelski, Hrubieszów, gdyż w miastach jest wieksza szkodowosc wiec i wyzsze stawki (nie duzo na moto).
Ale jak chcecie moge policzyc.
1. do 22 roku życia prawko krocej jak 3 lata - 116 zł
2. do 22 roku życia - 96 zł
3. od 22 do 25 lat - 84 zł
4. od 22 do 25 lat prawko krocej jak 3 lata - 101 zł
5. od 25 do 30 - 58 zł
6. od 40 do 49 lat - 48 zł
7. od 40 do 49 lat dla pojazdów wyprodukowanych do 1997 roku - 43 zł
8. od 50 do 69 lat - 43 zł
9. od 50 do 69 lat dla pojazdów wyprodukowanych do 1997 roku - 41 zł
Żeby miec pelne znizki do konkretnego ubezpieczenia wystarczy miec kogos w rodzinie badz sasiada ktory zgodzi sie zostac dopisany jako użytkownik NIE JAKO WSPOŁWŁASCIEL co jest mylone czesto bo uzytkownik w przeciwieństwie do wspólwlasciciela nie figuruje w dowodzie rejestracyjnym tylkow ubezpieczeniu.
Tylko jest jedna uwaga gdyby była stluczka znizki traci tez uzytkownik co w Warcie przy jednej stluczce w roku daje -20% co odzyskuje sie po 2 latach (10% po kazdym roku).
Dla innych zniżek lub policzenia czegokolwiek innego w Warcie lub TUW mozecie pisac do mnie na GG lub na priv w godzinach pracy od 8 do 16.
Re: Stawki OC
Panowie jak z ubezpieczeniem u Was?
Byłem dzisiaj chciałem ubezpieczyć samochód i dwa pędziki i troszkę przeżyłem szok. Ok. 20 % znowu w górę za wszystko. Teraz jeszcze przeglądam na porównywarkach i w sumie na https://superpolisa.pl/" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false; jest ciut taniej i wyjdzie pewnie to samo co w zeszłym roku, ale to zaczyna być naprawdę bardzo trudne. Niedługo 10 lat ubezpieczenia będzie przewyższało wartością zakup dobrego kilkuletniego pojazdu, pewnie u niektórych już przewyższa. Może inne metody na obniżenie składek?
Byłem dzisiaj chciałem ubezpieczyć samochód i dwa pędziki i troszkę przeżyłem szok. Ok. 20 % znowu w górę za wszystko. Teraz jeszcze przeglądam na porównywarkach i w sumie na https://superpolisa.pl/" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false; jest ciut taniej i wyjdzie pewnie to samo co w zeszłym roku, ale to zaczyna być naprawdę bardzo trudne. Niedługo 10 lat ubezpieczenia będzie przewyższało wartością zakup dobrego kilkuletniego pojazdu, pewnie u niektórych już przewyższa. Może inne metody na obniżenie składek?
- hans
- Zwykły forumowicz
- Motocykl: xj600
Dostajesz złotą łopatę z kilofem za ponad 10-cio letni odkop, a co za reklamę admini zdecydują
"Nie walcz z idiotami, mają przewagę liczebną"
Paulo Coelho
Paulo Coelho
-
- Zwykły forumowicz
- Motocykl: Yamaha
Najciekawsze w tym wszystkim, ze stawki oc potrafia sie takze roznic miedzy wojewodztwami. Jakis czas temu widzialem nawet taka mapke .. jak odnajde to wkleje. Wlasciwie to na dobra sprawe wybor moze okazac sie trudniejszy niz moze sie kazdemu wydawac. Z jednej strony mamy sprawdzone firmy dzialajace na rynku od lat (z troche wiekszymi cenami), a z drugiej strony mamy jakies mniejsze firmy oferujace troche nizsze ceny .. pytanie czyim kosztem? Moim zdaniem najwieksze ciecia robia one w kwesti obslugi klienta, co ma same minusy dla nas. Dlatego tez sam nie biore takich ofert pod uwage. Jesli mamy malo czasu na szukanie ofert mozemy zawsze skorzystac z jakiejs wyszkiwarki pt. najtańsze oc . Chociazby na tej stronie mozna znalezc aktualny ranking - https://www.mfind.pl/najtansze-oc-ranking/" onclick="window.open(this.href);return false; oparty o wytyczne jakie wczesniej przedstawilem. A jakie sa wasze typy?