I też zaczynałaby się tuż za górką? Z całą pewnością ilość wypadków by się tam zmieniłaposzedłbym dalej i zaprojektowałbym na podwójnej ciągłej BARIERĘ BETONOWĄ CIĄGŁĄ WYSOKOŚCI 98 cm
Jechałem tamtędy miesiąc temu pierwszy raz od strony Lublina, nocą, ostrożnie, a i tak zaskoczyły mnie te nieszczęsne słupki, to miejsce jest po porostu źle oznaczone.
Gdyby pociągnęli linię słupków aż na szczyt pagórka byłoby ok. Nie przypominam sobie także jakiegoś znaku przed tym miejscem, nie wiem jak jest teraz.
Poza tym są lepsze rozwiązania np uchylne tabliczki, czy chorągiewki podobne są na E7 za Ostródą. Mają jakieś 35 cm wysokości, są widoczne na drodze i w sytuacji awaryjnej nie bałbym się na nie zjechać nawet jadąc motocyklem, ale bez powodu to raczej nie miałbym ochoty po nich jeździć, są one bardzo trwałe, bo już od ładnych paru lat są tam zamontowane i nic się z nimi złego nie dzieje, co prawda poprzedzają one wysepkę, a nie stoją na środku drogi jak u nas
Wg mnie słupki do oznaczania miejsc parkingowych czy wysepek nie są najlepsze do umieszczania ich na środku drogi. Jeżdżę po całej Polsce ale jeszcze nigdzie nie spotkałem się z czymś takim.