Honda mtx 80 .Duze spalanie!

Serwis, naprawa, tunning, customizing.
200mati002

Honda mtx 80 .Duze spalanie!

Post autor: 200mati002 »

Mam hondę mtx 80 .Jeżdżę na niej nie cały miesiąc.Dziwi mnie to że spala ona 1l paliwa na 10 km .Jednego dnia z tatą postanowiliśmy zajrzeć do gaźnika. Okazało się ze dysza od powietrza jest wkręcona na maksa przez co motor po wkręceniu się na pełne obroty przerywał i pluł paliwem przez wydech .Po wykręceniu o jakieś 4/5 obrotów śrubokrętem motor dostał dużą siłę i na pełnych obrotach wyje ja to 2t .Mam pytanie czy ta dysza wkręcona na maksa była powodem dużego spalania ??? Proszę o szybką odpowiedz :D
henio12323

Post autor: henio12323 »

dysza ? dysza ma byc wkręcona na maxa. jest śrubka na korpusie od regulacji dopływu powietrza i tam sie reguluje. ale dysza ma byc na maxa wkręcona. ale powiem ci kolego tez miałem MTX 50 ccm. i mi palił jak smok i ledwo 60 km h wyciskał :P okropny muł xD nie liczyłem ile palił ale jak zalewałem 5 litrów to nie pamiętam ale cos ze 2 -3 h jazdy na torze :P
200mati002

Post autor: 200mati002 »

mi właśnie chodziło o tą śrubkę do regulacji
henio12323

Post autor: henio12323 »

jeżeli sam nie umiesz - oddaj moto do jakiegos mechanika za grosze albo za piwo ci wyczysci dobrze gaźnik i wyreguluje :D wtedy bedziesz wiedzial co i jak :P a jaki to MTX ? LC czy AC ?
Awatar użytkownika
SpeedJamal
Zwykły forumowicz
Motocykl: Honda VTX 1800C

Re: Honda mtx 80 .Duze spalanie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Post autor: SpeedJamal »

spróbuj tą śrubkę od powietrza zakręcić do końca i 2 pełne obroty wykręcić , ktoś mi kiedyś tak mówił że tak właśnie ma być , ale nie jestem pewien... :roll:
Kiedy siedzę na maszynie , totalny czuje luz...
Awatar użytkownika
pegaso
Zwykły forumowicz
Motocykl: enduro

Re: Honda mtx 80 .Duze spalanie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Post autor: pegaso »

A jaki rozmiar dyszy masz w gaźniku?Może poprostu ktoś wsadził za dużą.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Warsztat”