Zgadza sie , zaliczone. Nie mialo to byc trudne ale ciekawe gdyz silnik ten w ukladzie pietrowym(2x175cm) stworzyl Pan Krzysztof Komeda ze Świdnika, ktory byl kierowca testowym motocykli WSK. Dla zainteresowanych filmik: http://www.youtube.com/watch?v=Q3DIK-1zIps" onclick="window.open(this.href);return false;
Pamietam jeszcze ze w ktoryms odcinku programu Legendy PRL'u byla o nim wzmianka.
1. Luki01 - 2 punkty
2. Hans - 3 punkty
3. Buba - 5 punktów
4. DiabełCBR - 1 punkt
5. Fido - 1 punkt
6. Jacexx - 1 punkt
7. Wiatr w Polu - 1 punkt
Soryry, zdaje się, że lekko namieszałem. Zadałem zagadkę zanim odpowiedź Lukiego została potwierdzona przez Majora. Chyba tak bardzo byłem podłamany tym, że nie zdążyłem z tą ważką, że nie zauważyłem. Naprawiam błąd, w "punktacji generalnej" dodaję Lukiemu punkt i na przyszłość obiecuję poprawę na przyszłość
1. Luki01 - 3 punkty
2. Hans - 3 punkty
3. Buba - 5 punktów
4. DiabełCBR - 1 punkt
5. Fido - 1 punkt
6. Jacexx - 1 punkt
Wojownik musi czuć zapach wojny, musi wiedzieć, że jest potrzebny. W czas pokoju tylko dudnienie KODO jest zwiastunem błogosławieństwa Cesarza do wymarszu na bój.
Dosyć tego świątecznego lenistwa. Kolejna zagadka. Należy podać markę i motel widocznego na zdjęciu motocykla. Dodam, że osoba motocyklisty też może pomóc zidentyfikować maszynę...
Załączniki
zagadka x.gif (105.82 KiB) Przejrzano 11580 razy
Wojownik musi czuć zapach wojny, musi wiedzieć, że jest potrzebny. W czas pokoju tylko dudnienie KODO jest zwiastunem błogosławieństwa Cesarza do wymarszu na bój.
Nie. Lawrence był wielbicielem tej marki i miał kilka modeli, pewnie i SS 80. Na zdjęciu jest jednak inny model. Podpowiem, że jest to ten model, na którym Lawrence wybrał się na ostatnią w życiu przejażdżkę...
Ponadto różni się on od wersji fabrycznej tylko mniejszym tylnim kołem (i zębatką). Zrobiono go na specjalne zamówienie Lawrenca, który - co widać na zdjęciu - długimi nogami nie został obdarzony
Mateusz zdobywa punkt. Brawo. Dodajmy, że liczba przy oznaczeniach motocykli Brough Superior oznacza prędkość maksymalną. Tak więc Brough Superior SS 100 miał gwarantowaną prędkość maksymalną równą 100 mil na godzinę, czyli lekko ponad 160 km/h - nieźle jak na tamten czas
1. Luki01 - 3 punkty
2. Hans - 3 punkty
3. Buba - 5 punktów
4. DiabełCBR - 1 punkt
5. Fido - 1 punkt
6. Jacexx - 1 punkt
8. Mateusz - 1 punkt
"The Great Escape" to film, który chyba wszyscy oglądali. W linku poniżej trailer tego filmu. W końcowych scenach Steve McQueen brawurowo próbuje uciec motocyklem, ale coś tu jest nie tak i nie chodzi wcale o to, że motocyklista bez kasku śmiga Co jest nie tak? http://www.imdb.com/video/screenplay/vi1130535193/" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;
I tutaj jeszcze fotki z filmu. Oblukajcie uważnie te z S. MCQueenem na motocyklu.
Heh, kiedy wjeżdżał na most motocykl nie miał bocznego kosza, natomiast podczas zderzenia się z płotem kosz jakimś cudem się pojawił na dodatek z pasażerem, a potem znowu gdzieś znikł
Nie, Mateusz. Ten z koszem to był inny motocykl - germański. Zreszatą takie rzeczy się zdarzają. Mógł zgubić kosz, potem go dogonić i znowu zgubić. Widziałem takie rzeczy z Jamesem Bondem Tu chodzi jednak o grubsza sprawę Oglądaj dalej.
Zaraz po zdobyciu motocykla śmiga w niemieckim mundurze, a za chwile na cywila ale w sumie mógl sie przebrac hehe chociaz moze chodzi o to ze skok przez płot wykonuje kaskader?