Bunkry na Roztoczu

...czyli to, co lubimy najbardziej.
Awatar użytkownika
Yossa
Zwykły forumowicz
Motocykl: Vt 600c

Bunkry na Roztoczu

Post autor: Yossa »

Witam!
Nie wiem, czy w dobrym dziale to umieszczam, ale nie wiem gdzie....
Zwracam się z pytaniem do mieszkańców tamtych okolic, planuję niedzielny wypad na Bunkry Linii Mołotowa na Roztoczu Południowym. Z tego co można wyczytać w necie, większość jest w lesie, trudno dostępna, itd...
W związku z tym moje pytanie, czy da się tam dojechać motocyklem nieterenowym (oczywiście nie pod same bunkry; ale w okolice) i jak to w ogóle wygląda na miejscu (ile trzeba przejść, gdzie zaparkować itd...
Z góry dziękuje za odpowiedzi :)
http://www.youtube.com/watch?v=fyQ8e7JHy1c
DOK
Zwykły forumowicz
Motocykl: Suzuki Intruder VS 700

Re: Bunkry na Roztoczu

Post autor: DOK »

Jedź przez Lubycze Królewską na miejscowość Dęby - w połowie drogi zaparkuj moto gdzieś na poboczu i na piechotkę ok 100 m będziesz miał ze trzy bunkry -

http://maps.google.pl/maps?q=50.328239, ... oramio.all
zyron-13
Zwykły forumowicz
Motocykl: yamaha R1

Post autor: zyron-13 »

a ja polecam rowniez Dęby ale jedz na debach w prawo i do konca, pozniej bedziesz mial po lewej blok i tam skrec w polna drozke w prawo :) na polu bedą takie kępy drzew i krzaki to napewno zobaczysz to wlasnie tam sa bunkry :)
nr tel 697294655
"Pieprzyć to, co o nas mówią, jesteśmy ludźmi z pasją
nie ma takiej opcji, żeby zapał nasz miał zgasnąć
nieprzychylni nam będą wciąż dołki kopać
nie czas się tym przejmować, więc nie przejmuj się tym chłopak"
InzOstry
Zwykły forumowicz
Motocykl: Suzuki Intruder vs 750

Post autor: InzOstry »

A ja polecam kupić sobie mapę z oznaczeniami bunkrów oraz budowli jak i kapliczek zabytkowych na roztoczu, ładnie czytelnie i dokładnie opisane jest miejsce szlaki jakimi można dotrzeć do tych miejsc. Osobiście jeździłem po kilkunastu bunkrach najlepiej zachowane są w lasach ( wielki dział) koło miejscowości Mosty Małe wiekszość bunkrów jest po bombardowaniu, ale cikawie wygladaja, nie zapomnij o dobrej latarce !!! a napewno się przyda :)

PoZDr Ostry.
Awatar użytkownika
Savi
Zwykły forumowicz
Motocykl: BMW R 80 RT z wb, WFM, Simson SR2

Post autor: Savi »

Jeździłem po tych bunkrach, oczywiście nie wszystkich, Simsonem AWO. Da radę przejechac. Świeca mi padła tylko.
Awatar użytkownika
Głazio
Zwykły forumowicz
Motocykl: BMW R1150GS/Yamaha XT 600 Z
Kontakt:

Post autor: Głazio »

Jak bunkry to kup koniecznie mapę - Roztocze Wschodnie. Bunkry są oznakowane. Po drodze zobaczysz mnóstwo innych atrakcji, które równie warto odwiedzić.
Są bunkry na Dębach, są na Podemszczyźnie. Pod niektóre z nich podjeżdżasz bezpośrednio motocyklem (Podemszczyzna).
Najciekawsze z nich są jednak w okolicy Goraji oraz Wielkiego Działu i właśnie tam polecam zwiedzanie. Trudno je zauważyć bo znajdują się w lesie.

Do zabrania koniecznie - LATARKA.
Uwaga - patrz pod nogi - otwory w stropach, którymi możesz spaść nawet 2 piętra w dół (w zależności od zwiedzanego bunkra).

Inne atrakcje: szlak architektury drewnianej - polecam cerkwie w Radużu i Gorajcu, Szumy k. Suśca, kamieniołomy w Bruśnie i Józefowie i wiele innych.

Udanego zwiedzania :-)
www.radiator-mototurystyka.pl
Głazio®
ODPOWIEDZ

Wróć do „Zloty, imprezy, wycieczki, spotkania”