czas na zmiany

Nasze maszyny. Tyle z nich radości i tyle problemów...
Awatar użytkownika
Fido
Zwykły forumowicz
Motocykl: Ten ze zdjęcia
Kontakt:

Re: czas na zmiany

Post autor: Fido »

Łoj ale kuferki to masakra. :shock:
Nie wyglądają za specjalnie choć są fabryczne.
Coś im nie wyszło.
Jakieś takie wielkie z tyłu.
Nie wiem jak inni ale moim zdaniem jeździj bez.
Awatar użytkownika
Wiatr w Polu
Zwykły forumowicz

Post autor: Wiatr w Polu »

Kuferki lekko futurystyczne, ale motocykl ślicznie się prezentuje. Napisz Ksenon, jakie wrażenia z jazdy.
Wojownik musi czuć zapach wojny, musi wiedzieć, że jest potrzebny. W czas pokoju tylko dudnienie KODO jest zwiastunem błogosławieństwa Cesarza do wymarszu na bój.
Awatar użytkownika
ksenon
Zwykły forumowicz
Motocykl: Yamaha XT1200Z Super Tenere
Kontakt:

Post autor: ksenon »

Fido, dla mnie, kufry nie muszą się dobrze prezentować itp. żeby z nimi na co dzień jeździć. Kufry maja być praktyczne w dalszych wyjazdach. Faktycznie wyglądają inaczej niż wszystkie powszechnie znane, i jak nie znamy czegoś, to zakładamy że mogą być beee.. ale ja lubię takie beee rzeczy. Moim zdaniem pasują do motocykla lepiej niż allu kufry, które miałem zakładać :mrgreen:

a co do wrażeń z jazdy to ... :shock:

Jak na razie to takie małe wypadziki po małych łukach i prostych. jeździ się podobnie jak MT01(mam na myśli silnik). może i ten motocykl przypomina wyglądem wszystkie nam znane przecinaki, ale nie ma to nic wspólnego ze stylem jazdy. silnika ciągnie od 2tyś, jak by nie było siedzenia pasażera to pewnie podczas pierwszej jazdy to tylko rękami bym się trzymał. W zakresie 12 tyś obr. to bardzo miło i bez problemowo jeździ się w zakresie 3-4 tyś(około130/120 km/h) nawet na ostatnim biegu (6), wystarczy odkręcić trochę manetkę i motocykl rwie do przodu. Przy wyższych prędkościach czuć ja te dwa gary(nie kieliszki wodu :mrgreen: :wink: ) sobie swobodnie pracują (identyczne uczucie jak na MT01). i ten boski odgłos podczas postoju, włosi nie robią takich cichych wydechów :D . Myślałem że będę siedział na nim jak na typowym przecinaku, no i źle myślałem, siedzi się podobnie jak na diversonie 900 albo na fazerku, ale to zależy kto ile ma wzrostu. Dobrze też ten motocykl w necie opisywali bo faktycznie dobrze od wiatru chroni, ale nie głowę. W związku z tym kupiłem integralny kask (ciężko się przyzwyczaić, ale może z czasem będzie lepiej ). A tak ogólnie to odbieram ten motocykl tak jakby wsadzić do bandita 1200 (2003<) silnik z MT01 i lekko obniżyć kierownicę . to tyle na pierwsze wrażenia. Zobaczę co przyniesie czas.
Zgrywus
Zwykły forumowicz
Motocykl: GL 1200, M-72 ruska rzeźba w niemieckim betonie

Post autor: Zgrywus »

... nie , no zaskoczyleś mnie ksenon :), w takim razie ja przesiadam sie na R1 8)
Awatar użytkownika
cykuś
Zwykły forumowicz
Motocykl: V MAX EGLI

Post autor: cykuś »

Ksenon prosze nie profanuj Yamahy, MT 01 a takie coś co to za porównanie.Jeszcze się Wiatr obrazi :roll:
Mechanika Pojazdowa, Motocyklowa. Bełżec Tel 502-655-652
Awatar użytkownika
cienki007
Zwykły forumowicz
Motocykl: Honda NTV 650

Post autor: cienki007 »

Fajna Włoszka. Oby się dobrze sprawowała :)
Jestem oazą spokoju.. Pier*****ym, kur*a, zaje*iście wyluzowanym kwiatem na tafli jeziora.
Awatar użytkownika
Wiatr w Polu
Zwykły forumowicz

Post autor: Wiatr w Polu »

No cóż, odpowiadając na post Cykusia muszę jednak przyznać, że Ksenon ma chyba jednak podstawy, żeby porównywać Futurę z MT. Chodzi nie tylko o to, że obydwa motocykle to wolnoobrotowe V-ki. Ksenon (jako jedyny chyba z nas) jeździł na obydwu. Na MT przynajmniej 200 km po Bieszczadach, na aprilce pewnie tyleż samo i rośnie :)

Ksenon, jak wpadniesz kiedyś w nasze strony, to dasz posiedzieć? :)
Wojownik musi czuć zapach wojny, musi wiedzieć, że jest potrzebny. W czas pokoju tylko dudnienie KODO jest zwiastunem błogosławieństwa Cesarza do wymarszu na bój.
Awatar użytkownika
ksenon
Zwykły forumowicz
Motocykl: Yamaha XT1200Z Super Tenere
Kontakt:

Post autor: ksenon »

Wiatr, pewnie że tak :D
ODPOWIEDZ

Wróć do „Motocykle”