turystyk
-
ZEN
-
Bombel
turystyk
ladna i wygodna:Da enduro sa dobre do turystyki mozna sie zapuscic w las i piach a szosowo-turystycznym niebardzo a jesli chodzi o najlepszy motocykl do wypraw to niema takiego ale zalezy od gustu osiagach i przedewszystkim dopasowaniu motozysty wiadomo ze jak caly czas lezysz na baku rece odpadaja jajca cie gniota to nanic w dalekie trasy chyba ze 100km robisz w 20 minut ale jak sie chce jezdzic rekreacyjnie to wygoda na 1 miejscu sadze ze enduro jest dobrym rozwiazaniem japewno wiele wygodniejszym niz przecinak czy wolno obrotowiec to tyle mojego pisania na ten temat.
-
wally
-
sq8bwh
Kiedyś dosyć długie traski robiłem WSK'ą 125 (wolno.. ale jak tanio.. 2,5l/100) bo po 400 km dziennie.. i było ok.. Treaz to niewiem czy by mi się chciało..
Sabrą zrobiłem ok. 5 000 km i to 90% tego to były dalsze wyjazdy... to typowy turystyk to bayło jeszcze bardziej ok...
Sporo śmigałem XJ'ką 600 ale ona jest fajna tylko na bieszczadzkie serpentyny bo traska ponad 100 km to na mój chory kręgosłup jest udręką.. Teraz Shadołą jeszcze nie jeździłem dalej (powyżej 100km...) ale powiem że nią najwygodniej mi się jeździ.. bynajmniej narazie mam take wrażenie.. (no.. troszkę kierownica za wąska i za blisko ale...
)
-
Piter
- Zwykły forumowicz
- Motocykl: Yamaha TDM 850
- Kontakt:
ja swego czsu śmigałem na MZ 251 trasy ponad 300 km dziennie i nie polecam "4 litery" mi mało nie odpadły
odkąd przesiadłem sie na kawę zupełnie inna rozmowa
poza tym że przydało by się nieco bardziej miękkie zawieszenie zwłaszcza na nasze dziury
stąd wybór padł na duże enduro bo nie ma większego znaczenie czy w trasie pojadę 150 czy 240 km/h
-
wally
-
sq8bwh
Zamojska Policja na takich jeździ i z tego co mówią to są wygodne motocykle.. podobnej konstrukcji jest właśnia Sabre (tylko silnik V4 750 a nie rzędówka) którą kiedyś dosiadałem i będę ją chwalił ma wszystkich odpustach za wygodę na traskach..ZEN pisze:A co byście powiedzieli o "nakedzie" np: HONDA CB750 S F