Pierwszy większy motocykl ?

Nasze maszyny. Tyle z nich radości i tyle problemów...
Awatar użytkownika
cienki007
Zwykły forumowicz
Motocykl: Honda NTV 650

Re: Pierwszy większy motocykl ?

Post autor: cienki007 »

Witam, dodam coś od siebie. Sam zastanawiam się nad motocyklem dla siebie na przełomie lipca/sierpnia. Znalazłem coś takiego. Tytuł:"R1 na pierwszy motocykl?" http://www.riders.pl/wacko/wakka.php?wa ... ykl&v=14az" onclick="window.open(this.href);return false;
Jestem oazą spokoju.. Pier*****ym, kur*a, zaje*iście wyluzowanym kwiatem na tafli jeziora.
Andy1979
Zwykły forumowicz

Post autor: Andy1979 »

dobra to ja odpowiem skoro jest tu taki spokój - nie wiem stary co chcesz przekazać bo do mnie nie trafiło - jak Kowalski walnął sobie w łeb z iża kaliber 12 też do mnie nietrafiło, ruszam rano do pracy (jutro motocyklem) to też nie zastanawiam się co dalej bo ... jestem mega nieodpowiedzialny ... ??!!

tu Cię rozczaruje jestem - motocyklistą od komara przez hondę 50 cm3, mz, cz, wsk do vl 1500. Oddycham tym samym powietrzem. 13 lat nie dosiadałem bryki - mam rodzinę - chęci, życie i wszystko przed sobą i nie dbam o to co będzie, bo jak uczulisz się na jedno pi.....e Cię drugie !! zapamiętaj

kto nie żyje szybko nie żyje wcale ...
Zamojski Grubas
Awatar użytkownika
cienki007
Zwykły forumowicz
Motocykl: Honda NTV 650

Post autor: cienki007 »

Witam,
Nie wiem czy przeczytałeś tekst w linku który podałem. Jedna z osob w nim wypowiadających się bardzo rozpisuje się na temat błędu jakim jest kupowanie dużego sportowego motocykla bez wystarczających umiejętności. Akurat w przedstawionej sytuacji konsekwencją była śmierc 2 osob.
Nie ja ten tekst pisałem, nie jest to moja opinia chociaż po części się z nią zgadzam. Nie wiem po przeczytaniu którego fragmentu czujesz się nazwanym nieodpowiedzialnym. Ja tego nie napisałem. w linku raczej też tego nie ma, nie znamy się w ogóle więc nie wiem skąd taki wniosek. Z racji mojego małego stażu na 2 kołach nie mnie oceniać kto jest odpowiedzialny a kto nie kupując taki a nie inny motocykl w zależności od swoich umiejętności. Ja tylko podałem link który wydał mi się adekwatny do dyskucji na forum.

Pozdrawiam i lewa w górę :)
Jestem oazą spokoju.. Pier*****ym, kur*a, zaje*iście wyluzowanym kwiatem na tafli jeziora.
zyron-13
Zwykły forumowicz
Motocykl: yamaha R1

Post autor: zyron-13 »

a mi sie wydaje ze takie artykuly nie trafiaja do ludzi, i tak kazdy zrobi jak zechce jezeli ma ochote na 600 to kupi 600 jak ma ochote na 1000 to kupi 1000. i nikt nie ma na to wplywu.
nr tel 697294655
"Pieprzyć to, co o nas mówią, jesteśmy ludźmi z pasją
nie ma takiej opcji, żeby zapał nasz miał zgasnąć
nieprzychylni nam będą wciąż dołki kopać
nie czas się tym przejmować, więc nie przejmuj się tym chłopak"
Awatar użytkownika
hans
Zwykły forumowicz
Motocykl: xj600

Post autor: hans »

zyron-13 pisze:... kazdy zrobi jak zechce jezeli ma ochote na 600 to kupi 600 jak ma ochote na 1000 to kupi 1000. i nikt nie ma na to wplywu.
Święte słowa, sam jakbym trafił jakiegoś lytra w dobrej cenie zanim kupiłem XJke to bym go kupił, ale na szczęście lub nie nie trafiłem.
"Nie walcz z idiotami, mają przewagę liczebną"
Paulo Coelho
adi234
Zwykły forumowicz
Motocykl: suzuki bandit 1200s

Post autor: adi234 »

"
"a mi sie wydaje ze takie artykuly nie trafiaja do ludzi, i tak kazdy zrobi jak zechce jezeli ma ochote na 600 to kupi 600 jak ma ochote na 1000 to kupi 1000. i nikt nie ma na to wplywu."-TO FAKT.

chciałem litra więc kupiłem,choć do tej poru mz etz 251 śmibałem.
obaw było wiele że za mocny,za ciężki i wogule za duży.
bzdura ,bo to ja decyduję jak jadę ,

rozssadku,wyobrazni i pokory do motocykli trzeba i tyle.
akepka
Zwykły forumowicz
Motocykl: Suzuki GS500

Post autor: akepka »

No ja planuje Ducati Monstera 900

Mam GS 500

Myślicie że ogarnę ?

trochę kilometrów zrobiłem na 2 kołach.

Pozdrawiam
AK
http://motocykle-love.blogspot.com/